Nové chutné burgre v Planeat

Pri slove burger si väčšina z nás vybaví malú žemľu z fastfoodu alebo naložený dvojitý burger so slaninou a množstvom syra. Väčšinou aj s vyprážanými hranolčekmi a majonézovým dipom ako prílohu. Jednoducho niečo mastné a kalorické.

Tak ako sa každé jedlo dá pripraviť na zdravý spôsob, tak ani burger nie je výnimkou. Naše zdravé a jednoduché burgre patria medzi stálice v Planeat-e a dnes vám prinášame ďalšie alternatívy.

Doteraz sme mali v ponuke klasický domáci hamburger z mletého mäsa a vegetariánsku verziu fazuľovo-kukuričný burger. Od dnes nájdete v Planeate nové chutné a zaujímavé recepty, ktoré ulahodia nielen mäsožrútom, ale aj vegetariánom.

K

Avokádovo-kurací burger (recept nižšie)

K
Hlivový burger
K
Tuniakový burger
K
Seitan burger
K
Halloumi burger
K
Pikantný hydinový burger

Užívatelia Planeat sa na novinky môžu tešiť v týchto šablónach:

K
Univerzálny stravovací režim (WHO)
K
Semivegetariánsky stravovací režim
K
Vegetariánsky stravovací režim
K
Znížený príjem sacharidov poobede

Nájdete ich aj v týchto medical šablónach:

K

Diabetes mellitus 1. a 2. typu – bez komorbidít

K

Diabetes mellitus 1. a 2. typu – dyslipidémia

K
Diabetes mellitus 1. a 2. typu – hyperurikémia
K
Diabetes mellitus 1. a 2. typu – hypoproteínová
K
Dyslipidémie

Pikantný hydinový burger – 1 porcia (458 kcal)

  • 1 žemľa viaczrnná hamburgerová (75 g)
  • 75 g morčacie prsia bez kostí
  • ½ strúčik cesnak (1.5 g)
  • ½ rajčiny (37.5 g)
  • ľadový šalát (40 g)
  • 1 a ½ x čajová lyžička avokádo (22.5 g)
  • 1 PL grécky jogurt napr. Bakoma (20 g)
  • ½ x kus limetka (33.5 g)
  • 1 ČL olivový olej (5 g)

Postup prípravy:

Olej, polovicu limetkovej šťavy, koriander, cesnak, chilli a zázvor rozmixujte a okoreňte. Pokiaľ nemáte mixér, stačí ingrediencie poriadne roztlačiť a premiešať. Zmes nalejte na hydinové mäso a nechajte ho marinovať 20 – 30 minút.

Zvyšný cesnak, koriander a limetkovú šťavu roztlačte s avokádom. Pridajte jogurt a okoreňte. Panvicu rozohrejte, z mäsa zotrite prebytočnú marinádu a opečte ho z každej strany 4 minúty. Avokádovou nátierkou potrite rozkrojenú žemľu a vložte medzi ňu kuracie mäso, hlávkový šalát a paradajku.

Dobrú chuť!

Nie ste odborník a máte záujem o personalizovaný jedálniček na mieru?

Proces žiadosti je veľmi jednoduchý a rýchly – po odoslaní online objednávky vám na základe zadaných údajov vyberieme najvhodnejšieho odborníka. Ten vás následne kontaktuje a pripraví stravovací plán na mieru. Predstaví vám ho v rámci výstupnej konzultácie tak, aby ste ho vedeli jednoducho dodržiavať.

Výhody jedálnička Planeat

  • desiatky receptov na mieru pre každé jedlo dňa
  • variabilita výberu – jedálniček neurčuje presný týždenný plán, vyberiete si jedlá podľa chuti a toho, čo máte v chladničke
  • recepty obsahujú primárne obľúbené potraviny, neobľúbené sa minimalizujú
  • výber potravín zohľadňuje finančné možnosti klienta
  • pri tvorbe jedálnička je možné zohľadniť aj alergie a rôzne medicínske diagnózy ako napríklad diabetes
  • ďalšie užitočné inštrukcie a princípy zdravého stravovania priamo v jedálničku